Hozzávalók:
4-5 főre:
2 dkg vaj
40 dkg morzsolt kukorica konzerv
2 dl tejszín
6-7 dl víz
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
chilipaszta
tortillachips levesbetét gyanánt
Recept:
A szokásos vasárnapi családi ebédre próbáltam kitalálni valami különleges, de ehető levesfélét. Először picit bizarrnak találtam, de próba cseresznye, belevágtam. A családnak is ízlett, pedig ők a hagyományos ételek hívei. Mindenki szépen kiürítette a tányérját.
Az újhagymát szépen apró karikára vágtam. A megolvasztott vajon megfuttattam, majd hozzáadtam a kukoricát, azt is picit kavargatva megpirítottam. Beleszórtam a nagyon nagyon apróra vágott fokhagymát. Felöntöttem a vízzel, sóztam borsoztam, hozzáadtam az ízlés szerinti chilipasztát és fedő alatt puhára pároltam a kukoricát.
Összeturmixoltam, majd nagyobb lyukú szitán át is passzíroztam, hogy selymesen krémes legyen a végeredmény.
A tejszínnel együtt forraltam rajta egyet, és tortillachipsszel kínáltam.