Hozzávalók:
20 dkg vegyes mag (napraforgó, tök, mandula, szezám)
pár csepp ételecet
15 dkg kristálycukor
5 dkg méz
Recept:
Volt egy jó adag korábban rendelt olajosmag-keverékem otthon, gondoltam, méltó felhasználás lenne, ha egy remek grillázsban végezné létét.
Az utolsó löketet pedig egy OBI-ban történt sorbanállás adta, amikoris megakadt a szemem a – „gyerekfogó„-gyanánt, aljas módon a pénztárhoz kihelyezett – édességdömping egyik darabján, ami történetesen egy csupamag-grillázs-szelet volt.
Roppantmód megkívántam, hazaérve nem is váratott magára sokáig a tett.
Cukrot olvasztottam mézzel és pár csepp ecettel. Ez utóbbi a grillázs teljes keményedését gátolná, bár szerintem, nem sokat változott az állaga.
A magokat kevergetve kissé megpirítottam egy száraz lábosban, majd a folyékony aranyló karamellhez adtam.
Az egészet sütőpapírra borítottam és olajos kanál domború felével szépen kilapítgattam téglalappá. Szilárdulás után téglalapokat vágtam belőle éles késsel.