Hozzávalók:
2-3 főre:
2 kacsacomb
só, bors
0,5 kg kacsazsír
A raguhoz:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír
100 ml paradicsompüré
200 ml vörösbor
1 darabolt paradicsom konzerv
1 tk oregánó
3 – 4 ág friss rozmaring
40 dkg tagliatelle
Recept:
Fördős Zénél találtam ezt a fantasztikus receptet. Tényleg isteni finom, különösena ropogós pörccel a tetején.
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük a zsírral, alufóliával lefedjük és 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Amint kész, kivesszük a sütőből és a bőrét lehúzzuk, félretesszük, a húsát szálakra bontva letépkedjük, mintha pulled pork lenne.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük a vörösborral és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet.
Sózzuk és borsozzuk, kevés oregánót adunk hozzá és a felaprított rozmaringot. Hozzáadjuk a széttépett kacsacombokat és összerottyantjuk az egészet.
Kifőzzük a tagliatellét és az al dente tésztát összerázzuk a kész raguval. Közben a félretett kacsabőrt sütőpapírral bélelt sütőlapon 200 fokon ropogósra pirítjuk. A tésztára mehet a forgácsolt parmezán és némi kacsabőr chips.