Kacsacombos tagliatelle recept

  • Kacsacombos tagliatelle recept
  • Kacsacombos tagliatelle recept
  • Kacsacombos tagliatelle recept
  • Kacsacombos tagliatelle recept

Kacsacombos tagliatelle recept  Kacsacombos tagliatelle recept  Kacsacombos tagliatelle recept  Kacsacombos tagliatelle recept  

Hozzávalók:

2-3 főre:
2 kacsacomb
só, bors
0,5 kg kacsazsír

A raguhoz:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek kacsazsír
100 ml paradicsompüré
200 ml vörösbor
1 darabolt paradicsom konzerv
1 tk oregánó
3 – 4 ág friss rozmaring
40 dkg tagliatelle

Recept:

Fördős Zénél találtam ezt a fantasztikus receptet. Tényleg isteni finom, különösena ropogós pörccel a tetején.

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük a zsírral, alufóliával lefedjük és 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Amint kész, kivesszük a sütőből és a bőrét lehúzzuk, félretesszük, a húsát szálakra bontva letépkedjük, mintha pulled pork lenne.

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés kacsazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük a vörösborral és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet.

Sózzuk és borsozzuk, kevés oregánót adunk hozzá és a felaprított rozmaringot. Hozzáadjuk a széttépett kacsacombokat és összerottyantjuk az egészet.

Kifőzzük a tagliatellét és az al dente tésztát összerázzuk a kész raguval. Közben a félretett kacsabőrt sütőpapírral bélelt sütőlapon 200 fokon ropogósra pirítjuk. A tésztára mehet a forgácsolt parmezán és némi kacsabőr chips.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*