Hozzávalók:
1 pohár kefir
2 kefires pohár cukor
3 kefires pohár liszt
3/4 kefires pohár olaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
10 dkg csokibevonó
egy evőkanál olaj
Recept:
Anna anyukájának süteményét szerettem volna megalkotni. Mivel nem volt meg az eredeti recept, kutatómunkába fogtam, átböngésztem jónéhány receptet, végül megalkottam a magam verzióját.
A süti nem lett rossz, de nem egészen ugyanaz. Puha, remek kísérője egy délutáni teának vagy kávénak. Remélhetőleg hamarosan megkapom az eredeti receptúrát, de ha van saját bevált recepted, kérlek, oszd meg velünk!
Ez egy nagyon egyszerű kavart sütemény, idénygyümölccsel tetszőlegesen gazdagítható.
A hozzávalókat egyszerűen robotgéppel összekeverjük. (Ha gyümölcsöt is tennénk bele, pár perc elősütés után dobjuk a tészta tetejére, ekkor nem süllyednek le teljesen.)
Az elkészült tésztát vajazott, lisztezett (20×30 cm) tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tetejére a tortabevonót egy evőkanál olajjal egy hőálló tálban a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán megolvasztjuk és a süteményre kenjük.
Ugye, mennyire egyszerű volt? :)
Egyik kedvenc alaptésztám, de nálam más a hozzávalók aránya. Próbáld ki azt a verziót is!
Garantáltan finom.
http://tálalva.hu/joghurtos-poharas-sutemeny
http://tálalva.hu/szilvatorta
Kitűnö recept,azonnal kiprobáltuk,család kedvence lesz.köszönjük
Hű, ez tényleg fini! :)
Egyszerű finomság,nincs kudarc csak jó harapni való.
nekem csak egy kerdesem lenni h nagy vagy kis dpbozos kefir kell hozzs
Szia Helga! Kis dobozos kell hozzá. Jó sütögestest!