Hozzávalók:
1 dl kávé/macikávé/koffeinmentes kávé
2 dl tej
25 dkg finomliszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
7 g szódabikarbóna
nagy csipet só
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 tojás
Máz:
20 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
Recept:
Ez egy nagyon egyszerű recept, de annál finomabb, puhább, lágyabb és csokisabb a végeredmény! Érdemes kipróbálni!
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy 25 × 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A kávét készítsük el és öntsük fel a hideg tejjel.
A száraz hozzávalókat keverjük jól el egy tálban.
Egy másik edényben keverjük habosra a puha vajat habverő segítségével. Adjuk hozzá és alaposan keverjük el a tojásokat egyesével. Adjuk hozzá a tejeskávét és a szárazanyagok felét, majd keverjük simára. Ha szép, csomómentes, a maradék alapanyagokkal keverjük tovább, így szép levegős lesz a massza.
Terítsük el egyenletesen a tepsiben és süssük körülbelül 35 percig.
Ha kihűlt, készítsük el a mázat. Egy műanyag edénybe helyezzük a csokit és a tejszínt, és mikrohullámú sütőben félpercenként megkeverve olvasszuk össze.
Kenjük a sütemény tetejére. Hűtsük be, és szépen szeletelhető lesz.