Hozzávalók:
2-3 személyre:
3-5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 közepes fej karfiol
1 liter zöldséglé vagy húsleves
2-3 evőkanál burgonyapehely
só
2 dl főzőtejszín
bacon és szeletelt mandula ízlés szerint
Recept:
Egy céges vacsorán, hangulatos étteremben volt szerencsém megkóstolni egy mandulával és baconnel bolondított karfiolkrémlevest. Különlegesnek találtam, és megpróbáltam visszaidézni ízeit. Íme:
A megtisztított, apróra vágott hagymát megfuttatom a vajon. Beleteszem a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, felöntöm a lével, ízesítem ízlés szerint és puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a burgonyapelyhet, és a tejszínt, és besűrítem. A bacont apró csíkokra vágom és megpirítom. A mandulát szintén illatos-drappra pirítom, így jobban érvényesül az íze.
A levest csinos tálkákba mérjük és megszórjuk baconnel, mandulával.
Jó étvágyat!