Karfiol krémleves recept

  • Karfiol krémleves recept
  • Karfiol krémleves recept

Karfiol krémleves recept  Karfiol krémleves recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
3-5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 közepes fej karfiol
1 liter zöldséglé vagy húsleves
2-3 evőkanál burgonyapehely

2 dl főzőtejszín
bacon és szeletelt mandula ízlés szerint

Recept:

Egy céges vacsorán, hangulatos étteremben  volt szerencsém megkóstolni egy mandulával és baconnel bolondított karfiolkrémlevest. Különlegesnek találtam, és megpróbáltam visszaidézni ízeit. Íme:

A megtisztított, apróra vágott hagymát megfuttatom a vajon. Beleteszem a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, felöntöm a lével, ízesítem ízlés szerint és puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a burgonyapelyhet, és  a tejszínt, és besűrítem. A bacont apró csíkokra vágom és megpirítom. A mandulát szintén illatos-drappra pirítom, így jobban érvényesül az íze.

A levest csinos tálkákba mérjük és megszórjuk baconnel, mandulával.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*