Hozzávalók:
2 személyre:
4 tojás
70 g főtt burgonya
1 tk mustár
1 ek tejföl
100 g majonéz
fehérborecet ízlés szerint
mustár ízlés szerint
só
50 g tejföl
250 g mirelit franciasalátának való zöldség
1 csemegeuborka
1 nagyobb alma fele
1 tk porcukor
bors
zománcmártás:
25 ml víz
1 kávéskanál zselatin
70 g majonéz
1 teáskanál tejföl
Recept:
Kaszinótojás franciasaláta ágyon, egy igazi szilveszteri klasszikus!
A tojásokat keményre főzzük, azaz forrás után minimum 8 percig főzzük.
A mirelit zöldséget sós vízben félpuhára pároljuk.
A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk. Belsejüket kiszedjük, és elkeverjük a burgonyával, a tejföllel,sóval, mustárral, majd visszatöltjük a fehérjékbe.
A zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát és almát, majdkészítünk egy tartármártásnál sósabb, sűrűbb mártást: majonéz, só, bors, mustár, ecet, porcukor, tejföl segítségével.
A zöldséget belekeverjük a mártásba, a tetejére helyezzük a tojásokat és zománcmártást kanalazunk a tojások tetejére.
Ehhez forró, de nem forrásban levő vízben elkeverjük a zselatint, és teljesen feloldjuk. A majonézhez keverjük a tejfölt, sózzuk, és óvatosan hozzákeverjük a zselatint is. Hűtőbe tesszük dermedésig.