Karamellás sajttorta recept

  • Karamellás sajttorta recept
  • Karamellás sajttorta recept

Karamellás sajttorta recept  Karamellás sajttorta recept  

Hozzávalók:

Tészta:
25 dkg keksz
10 dkg vaj

Krém:
3 doboz (125 g-os) Philadelphia krémsajt vagy egyéb tejszínes krémsajt
1 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek étkezési keményítő
2 tojás
1 doboz (350g) cukrozott sűrített tej

Recept:

Sajtkukac oldalán találtam ezt a remek receptet. Isteni krémes-édes sütemény karamellás-mandulás felhanggal. Egy hátulütője van, hogy a dulce de leche karamellkrémre rá kell szánnunk 3 órát.

Ennyi idő alatt válik a konzerv sűrített tej sűrű karamellkrémmé. Az Ázsia bt-nél vásárolt konzervet felbontás nélkül nagy fazék forró vízbe teszem. Közepes lángon- pótolgatva az elpárolgott vizet- 3 órát át forralom. Kihűtés után nyitom csak ki.

A kekszalaphoz legfinomabb az amaretti keksz. Törjük apróra és keverjük össze olvasztott vajjal. Egyenletesen nyomkodjuk 23 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába.

A krémhez  az összes hozzávalót robotgéppel keverjük ki, majd öntsük a kekszmorzsával bélelt formába. A formát vagy tekerjük körbe alufóliával alaposan vagy tegyük eggyel nagyobb szilikon tortaformába (a víz beszivárgását megakadályozandó). A fóliás formát vagy a szilikonos formát tegyük vízzel háromnegyedéig teletöltött tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át gőzöljük.  Ha kész, azonnal vegyük ki a vízből, majd kihűlés után csatoljuk ki a tortaformát.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*