Hozzávalók:
2 szép kacsacomb
50 dkg kacsazsír
só
bors
(fokhagyma)
Recept:
Isteni, sokáig elálló krémes „kacsabefőtt”. Lilahagymával vagy póréval isteni kenyérrevaló!
Az elkészítése sok időt, de nem sok munkát kíván.
A kacsahúst a húsos oldalán besóztam, a zsírt megolvasztottam. Akkora hőálló edénybe tettem a combokat, hogy a zsír szépen ellepje teljesen őket.
130 fokos sütőben 4 órán át konfitáltam a húst. Kicsit hűlni hagytam, majd kivettem a combokat, a húst leszedtem róluk. Csak úgy mállott a hús, szinte vagdalni sem kell, szépen egészen apróra szedegettem. Itt lehet utóízesíteni, sóval, borssal, tört fokhagymával.
Kevés zsírt adtam hozzá, és csatos üvegekbe töltöttem, majd irány a hűtő!!!