Hozzávalók:
2 személyre:
40 dkg afrikai harcsafilé
1 fej vöröshagyma
Pirospaprika
só
1 gerezd fokhagyma
Paradicsom
zöld paprika
Sztrapacska:
40 dkg burgonya
20 dkg liszt
Egy tojás
Só
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
Kevés olaj
Recept:
A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd rádobunk egy apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott paprikát felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük.
Ha a lé elpárolgott róla, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az áttört fokhagymát és sózzuk. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát és készre főzzük. Ne kavargassuk, csak finoman rázzuk, hogy a hal húsa ne törjön össze. Kb negyed óra alatt elkészül.
A sztrapacskához a megpucolt burgonyát a reszelő finomabb részén reszeljük le. Sózzuk és hagyjuk állni rövid ideig. Keverjük össze a liszttel, hogy sűrű tésztát kapjunk. Lobogva forró vízbe szaggassuk, és főzzük, míg a galuskák feljönnek a víz színére.
Ebben a receptben nem szívesen használnék bacont, így csak kevés olajra szedtem ki a galuskákat és juhtúrós tejföllel jól összekeverve kicsit átsütöttem a sütőben.