Hozzávalók:
4 személyre:
6 kifli
25 dkg gomba
egy csokor petrezselyem
4-5 tojás
1 nagy pohár tejföl (450 g)
olaj
só
bors
Recept:
Babus nagymamám receptje, kiskorunkban -nagy örömünkre – sokszor készítette. Nem nagy ördöngösség
összedobni és nagyon finom.
A gombát pucoljuk meg, vágjuk szeletekre. A petrezselymet aprítsuk fel, majd olajon futtassuk meg.
Dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk, majd süssük zsírjára. A tojásokat forrástól
számított 10 perc alatt főzzük keményre. Szedjük le a héját és vágjuk szeletekre.
A kiflit karikázzuk fel, picit pirítsuk meg, mártsuk tejbe, és rakjuk le egy kivajazott tűzálló tálba
egy sorba. Borítsuk be gombával, tojással, és tejföllel, így rétegezve, míg az összes hozzávaló el nem
fogy. Tetejére tejföl (és reszelt sajt)kerüljön.
200 fokos sütőben süssük szép pirosra.