Grillcsirke recept

  • Grillcsirke recept
  • Grillcsirke recept

Grillcsirke recept  Grillcsirke recept  

Hozzávalók:

1 közepes csirke (én egy 1,3 kg-sat sütöttem)
grill fűszerkeverék
olaj
rizs
vegeta
mirelit zöldség

Recept:

Imádom a grillcsirke illatát!!
És ha van egy jó sütőnk, gyerekjáték otthon elkészíteni.
A csirkét megmossuk.  A fűszerkeveréket olajban elkeverjük és ecsettel a csirkét szépen bekenjük vele.

Forgónyársra húzzuk és kb. 80-90 percig sütjük 240 fokos sütőben.
Ha nem forgónyársas sütővel bírunk, a csirkét tepsibe tesszük. Ha később a kisült fűszeres zsírt meg szeretnénk enni, akkor két evőkanál mangalica vagy tyúkzsírt tegyünk alá, vagy egy-két evőkanál finom olajjal (olíva vagy más, esetleg fűszeres olajjal) kenjük ki a tepsit.

A csirkét 200-220 fokon kell sütni, 5-10 percenként meg kell fordítani és a tepsi alján összegyűlt fűszereses olajjal – zsírral meg kell kenni. A csirke combjába szúrt hústűvel ellenőrizhető, hogy teljesen átsült-e már a csirke. Ha tiszta lé folyik ki belőle, akkor elkészültünk, ha rózsaszín lé, akkor még 10 percig süthetjük.

A körethez a rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és pici olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a mirelit zöldséget, vegetával fűszerezzük és kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt takaréklángon 10 percig főzzük, majd további 10 percig a tűzről levéve állni hagyjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*