Hozzávalók:
1 közepes csirke (én egy 1,3 kg-sat sütöttem)
grill fűszerkeverék
olaj
rizs
vegeta
mirelit zöldség
Recept:
Imádom a grillcsirke illatát!!
És ha van egy jó sütőnk, gyerekjáték otthon elkészíteni.
A csirkét megmossuk. A fűszerkeveréket olajban elkeverjük és ecsettel a csirkét szépen bekenjük vele.
Forgónyársra húzzuk és kb. 80-90 percig sütjük 240 fokos sütőben.
Ha nem forgónyársas sütővel bírunk, a csirkét tepsibe tesszük. Ha később a kisült fűszeres zsírt meg szeretnénk enni, akkor két evőkanál mangalica vagy tyúkzsírt tegyünk alá, vagy egy-két evőkanál finom olajjal (olíva vagy más, esetleg fűszeres olajjal) kenjük ki a tepsit.
A csirkét 200-220 fokon kell sütni, 5-10 percenként meg kell fordítani és a tepsi alján összegyűlt fűszereses olajjal – zsírral meg kell kenni. A csirke combjába szúrt hústűvel ellenőrizhető, hogy teljesen átsült-e már a csirke. Ha tiszta lé folyik ki belőle, akkor elkészültünk, ha rózsaszín lé, akkor még 10 percig süthetjük.
A körethez a rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és pici olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a mirelit zöldséget, vegetával fűszerezzük és kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt takaréklángon 10 percig főzzük, majd további 10 percig a tűzről levéve állni hagyjuk.