Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
Krémhez:
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
4 evőkanál cukor
másfél tábla finom csokoládé
fél liter tej
25 dkg rama margarin
narancshéj
fél kiló marcipán a bevonáshoz
további mennyiség a díszítéshez
piros -, sárga-, fekete- és zöld ételfesték
Recept:
Ferrari rajongó Lajos és Ati barátomnak készült a torta, szülinapjuk alkalmából.
Isten éltessen benneteket!!
Könnyű piskóta pikáns narancsos csokikrémes töltelékkel.
A piskóta elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést.Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémhez a tasakon levő utasítás szerint főzzük meg a pudingot. Még forrón tördeljük bele a csokit és kevergetve olvasszuk fel.Hűtsük ki, majd habverővel dolgozzuk át.
A vajat vágjuk apróra és habosítsuk fel habverővel, jó öt percig keverve.Adjuk a pudingos krémhez a vajat és keverjük könnyű, habos krémmé. Végül a jól megmosott narancs héját reszeljük bele.
A bevonáshoz színezzük a marcipánt pirosra a festékkel.Sütőpapíron nyújtsuk picit nagyobb átmérőjű körré, mint a torta átmérője és a magasságának kétszeresének összege.A papírral együtt emeljük a torta fölé úgy, hogy a papír nézzen fölfelé. illesszük rá és húzzuk le róla, majd felülről haladva egyengessük el a torta felületén.
Készítsünk sablont papírból a lónak és az alapjának.A feketére festett marcipánból a papírsablont mentén késsel vágjuk ki a lovat.
Ugyanezen módszerrel a citromsárga alapot is készítsük el. A további díszeket hurkává formázott marcipánból már gyerekjáték befejezni a művet.