Egyben sült sertéscomb recept

  • Egyben sült sertéscomb recept
  • Egyben sült sertéscomb recept
  • Egyben sült sertéscomb recept

Egyben sült sertéscomb recept  Egyben sült sertéscomb recept  Egyben sült sertéscomb recept  

Hozzávalók:

Egy szép nagy sertéscomb egyben

Bors
2 fej fokhagyma
2 egész vöröshagyma
Egy nagy doboz sertészsír

Recept:

Pazar, isteni finom puha, omlós sertéshús, ami szinte szétolvad a szájban. És nincs is vele túl sok tennivaló, a legnagyobb munkát a sütő végzi!

A húst előző nap jól besózzuk, megborsozzuk, késsel lukakat fúrunk bele, és a vájatokat jól teletömködjük fokhagymával.
Másnap egy megfelelő méretű sütőtálat alaposan kikenünk zsírral , rátesszük a húst, a hús köré dobáljuk a meghámozott fokhagymákat, és a hagymaszeleteket is.

Mellétesszük a tekintélyes mennyiségű zsírt, ebben az olvadt zsírban fog szépen „konfitálódni„ a hús.

Fedőt teszünk az edényre, vagy nagyon betakarjuk alufóliával. 180-200 °-on körübelül 2 h-n át sütjük.

Ekkor ellenőrizzük egy villával a húst, ha jó puha, akkor fedő nélkül még egy picit sütjük. Ha még szükséges puhulnia, folytatjuk a sütést.

Felszeleteljük, és főtt krumplival, vagy krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*