Hozzávalók:
Egy szép nagy sertéscomb egyben
Só
Bors
2 fej fokhagyma
2 egész vöröshagyma
Egy nagy doboz sertészsír
Recept:
Pazar, isteni finom puha, omlós sertéshús, ami szinte szétolvad a szájban. És nincs is vele túl sok tennivaló, a legnagyobb munkát a sütő végzi!
A húst előző nap jól besózzuk, megborsozzuk, késsel lukakat fúrunk bele, és a vájatokat jól teletömködjük fokhagymával.
Másnap egy megfelelő méretű sütőtálat alaposan kikenünk zsírral , rátesszük a húst, a hús köré dobáljuk a meghámozott fokhagymákat, és a hagymaszeleteket is.
Mellétesszük a tekintélyes mennyiségű zsírt, ebben az olvadt zsírban fog szépen „konfitálódni„ a hús.
Fedőt teszünk az edényre, vagy nagyon betakarjuk alufóliával. 180-200 °-on körübelül 2 h-n át sütjük.
Ekkor ellenőrizzük egy villával a húst, ha jó puha, akkor fedő nélkül még egy picit sütjük. Ha még szükséges puhulnia, folytatjuk a sütést.
Felszeleteljük, és főtt krumplival, vagy krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.