Burgonyás pogácsa recept

  • Burgonyás pogácsa recept
  • Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa recept  Burgonyás pogácsa recept  

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
egy kávéskanál cukor
2 teáskanál só
40 dkg liszt
1 tojássárgája
3 közepes főtt burgonya
25 dkg margarin
1 tojás a kenéshez

Recept:

Ez egy isteni, puha pogácsarecept, már harmadszor sütöm!

Szerintem elronthatatlan, és nem nagy ördöngösség az összeállítása sem. Volt már, hogy elfogyott a krumpli itthon, és – szégyen vagy nem szégyen – krumplipüréporral pótoltam a burgonyát, így is finom lett!

Az élesztős a langyos cukros tejjel futtassuk fel.

A burgonyát nyomjuk össze, majd a hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Lisztezett deszkán langyos konyhában pihentessük fél órát, majd hajtogassuk.

Újabb fél óra pihentetés, és hajtogatás. Nyújtsuk 3 cm vastahra és szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kenjük meg tetejüket felvert tojással.

Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük barnára.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*