Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
egy kávéskanál cukor
2 teáskanál só
40 dkg liszt
1 tojássárgája
3 közepes főtt burgonya
25 dkg margarin
1 tojás a kenéshez
Recept:
Ez egy isteni, puha pogácsarecept, már harmadszor sütöm!
Szerintem elronthatatlan, és nem nagy ördöngösség az összeállítása sem. Volt már, hogy elfogyott a krumpli itthon, és – szégyen vagy nem szégyen – krumplipüréporral pótoltam a burgonyát, így is finom lett!
Az élesztős a langyos cukros tejjel futtassuk fel.
A burgonyát nyomjuk össze, majd a hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Lisztezett deszkán langyos konyhában pihentessük fél órát, majd hajtogassuk.
Újabb fél óra pihentetés, és hajtogatás. Nyújtsuk 3 cm vastahra és szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kenjük meg tetejüket felvert tojással.
Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük barnára.