Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
1 zacskó sütőpor
2 evőkanál kakaó kikeverve 1 evőkanál tejjel
Töltelék:
20 dkg kókusz
10 dkg cukor
6 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
Máz:
15 dkg étcsokoládé
1 kanál olaj
Recept:
Isteni, szaftos, puha kevert sütemény, és nem is nagy ördöngösség az elkészítése.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy 20×30 cm-es tepsi alját sütőpapírral. Egy edényben a tojásokat a cukorral addig verjük, míg jól megnő a térfogata. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, és tovább keverjük. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát elfelezzük, egyik felébe belekeverjük a tejes kakaót.
Ezt a barna tésztát simítjuk a tepsi aljába, és betesszük sülni 15 percre. Ezalatt elkészíthető a töltelék, melyhez a tejet felforraljuk. A tűzről levéve hozzákavarjuk a kókuszt, a cukrokat és a lisztet.
A meleg kakaós tésztára kenjük. A kókuszos rétegre kerül a sárga tészta. Ezt óvatosan cikkcakk alakban folyatjuk a kókuszkrém tetejére, nehogy lesüllyedjen, és kanál hátával szépen elsimítjuk.
Ekkor betoljuk a sütőbe és addig sütjük, míg a sárga tészta kissé pirosassá válik.
Ha kihűlt, bevonjuka az olajjal összeolvasztott csokival. Ha megszilárdult a máz, szeletelhető!