Hozzávalók:
4 személyre:
8 szelet sertéskaraj
25 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín (főző)
pirospaprika
só
bors
1 teáskanál keményítő
1dl víz/fehébor
zöldpaprika
paradicsom
galuska:
20 dkg liszt
2 db tojás
kb egy dl víz
csipet só
Recept:
Finom, zaftos, gombás húsétel. Igazi magyaros fogás!
A kivert hússzeleteket enyhén sózva, megborsozva 15 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban vagy zsírban hirtelen elősütjük.
Abban az olajban/zsírban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot.
10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst,és együtt puhára főzzük, kevés fehérbor vagy víz hozzáadásával.
Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejszínben elkevert 1 teáskanál keményítővel, visszarakjuk a húst és összeforraljuk.
Galuskát főzünk hozzá.
Ehhez felteszünk egy lábasban vizet forrni. Az összetevőket fakanállal, lassan, csomósra keverjük. Kidolgozni nem kell, sőt, nem is szabad, mert nyúlós lesz a tészta. Ragacsos, sűrűn folyó tésztát kapunk, ám ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható. A nokedliszaggatót a lobogva forró víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit több részletben.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, szűrőkanállal merjük ki őket. Amint a víz színére jönnek, szitakanállal kiszedjük a galuskákat, a tálba csúsztatjuk, és lazán összekeverjük 2 evőkanál olajjal.
Éppen tegnap főztem…Nagyon ízletes étel! Ezen a fotón is eszméletlenül finomnak tűnik!!
Köszi, Krisz!