Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
8 dkg margarin
4 dkg kakaópor
meggybefőtt leve
kókuszreszelék
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg darált háztartási keksz
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
egy kevés rum
Recept:
A formák elkészítéséhez vagy egy üreges citromfacsaróra vagy egy speciális méhkas alakú süteményformára van szükség.
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, egy kevés befőttlével összegyúrjuk. Egy korty rum is nyugodtan mehet bele, ha nem gyerekeknek készítjük. Nedves kézzel, kb. 15 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kókuszreszelékben meghempergetünk, ez segít majd, hogy ne ragadjon a formába a massza.
A kiolvasztott gesztenyemasszát, a keksszel, a porcukorral, a puha vajjal és egy pici rummal összedolgozzuk.
A kekszes-diós gombócokat egy felfordított citromfacsaró vagy a méhkasforma üregébe töltjük, oly módon,hogy körben a falához nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy szem meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig betöltjük az üreget. az alját szépen laposra alakítjuk, majd könnyedén kiütjük/kiszedjük a formából.
Rendkívül mutatós, egyszerűen elkészíthető édesség.