Aprósütemény Halloween-re recept

  • Aprósütemény Halloween-re recept

Aprósütemény Halloween-re recept  

Hozzávalók:

160 g liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
115 g vaj
50 g kristálycukor
100 g barnacukor
1 nagy tojás
194 g mogyőróvaj
1 vaníliarúd kikapart magja

20-30 db bonbon/csokicsepp/Kinder chocobons
60 db mini fehércsoki pasztilla a szemeknek
5 dkg olvasztott csoki a díszítéshez

Recept:

Tudom, hogy sokakat megoszt ez az ünnep, emberek képesek egymás torkának esni a témán, sokan úgy tartják, az amerikaiakat majmoljuk.

ha most ezt olvassa valaki ebből a táborból, egy kis ismeretterjesztés:

„A halloween egy ősi, kelta eredetű ünnep. Az Európa északi részén – a mai Anglia és Skócia területén – élő törzsek ezen az éjszakán köszöntötték a Samhain-t, a kelta új évet, és búcsúztatta a nyarat. Hitük szerint az elmúlt évben elhunyt  bűnösök lelke ezen az estén kapott lehetőséget, hogy végleg átlépjen  a túlvilágba.

Ez a pogány szokás az 5. században, Szent Patrik missziós tevékenysége idején épült be a helyi keresztény hagyományokba, all hallow’s eve, azaz minden szentek éjszakája néven. A kelták izgatottan és félelemmel telve várták a szellemek eljövetelét. Éppen ezért ők maguk is ijesztő kísértetnek öltöztek, épp azért, hogy távol tartsák a gonosz lelkeket maguktól.

Termény- és állatáldozatokat mutattak be, miközben táncoltak az óriási máglyák körül. A halloweenre jellemző rettegéssel vegyes jókedv hagyománya feltehetően ezekre az ősi rítusokra vezethető vissza. Ezen az éjszakán világunk határai átjárhatóvá válnak, ez pedig egyszerre félelmetes és felszabadító élmény.”

A gyerekeknek ez mindig izgalmas. Kifesthetik magukat, rémes díszeket és süteményeket kreálunk. Idén kis brownie múmiákat és ezt a pókos aprósüteményt készítettük:

Aprósütemény recept

A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, vagy tegyük be pár másodpercre mikrohullámú sütőbe, de ne annyira, hogy folyóssá váljon.

Ezt kavarjuk ki a kétféle cukorral és a tojással egy habverő segítségével. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd egy edényben tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Melegítsük elő 180 °-ra a sütőt, és béleljünk ki sütőpapírral két sütő lemezt.

Apró diónyi golyókat formáljunk a süteményből, hempergessük meg őket kristálycukorban, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíros tepsikre.

Körübelül 10 percig süljenek a sütőben, addig amíg a tetejük elkezd repedezni. Ekkor vegyük ki a tepsiket, és hagyjuk 5 percig hűlni a süteményeket, majd, amíg még langymelegek, nyomjunk a közepükbe egy egy csokigolyót vagy csokicseppet.

Olvasztott csokival ragasszuk rá a „szemeket”. Ezekre  a pupillát olvasztott csokival avgy ecset és ételfesték segítségével tehetjük fel.

A lábakat olvasztott csokiból készítettük, habzsákba téve az olvaszttott csokit.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*