Hozzávalók:
Csokiburok:
200 g fehér csokoládé
2 g porított kakaóvaj
Krém:
40 ml sűrű tejszín
100 g fehércsokoládé
1-3 evőkanál szedelekvár átpasszírozva
Recept:
Az első sikeres bonbonadagon felbuzdulva szorgosan munkához láttam ismét. Miután fél éjszaka bonbont gyártottam álmomban, igyekeztem az akkor megfogant ötletet kamatoztatni.
Ismét fehércsokis külsőben most szedres tölteléket álmodtam meg. Mégpedig anyu finom szederlekvárjából. Ez a lekvár kissé rusztikus, a szeder szinte egészben van benne, és mellette kissé hígabb a „lé” – nem tudok jobban fogalmazni. Ezt a levet fogtam fel szűrővel.
A bonbon elkészítése megegyezika korábban leírttal, csak a töltelék más. Itt a fehércsokit összeolvasztottama tejszínnel. Amikor langymeleg lett, belekevertem a „lekvárlét”. Kóstolgattam, így lőttem be a szükséges mennyiséget. Ne legyen híg, sűrűn folyjon, de jól érződjön a gyümölcsíz benne.
Ezzel a finom krémmel töltöttem meg -a most cseresznyés díszben pompázó- bonbonjaimat.