Hozzávalók:
4 főre:
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
20 dkg koktélparadicsom-konzerv
4 dl alaplé
40 dkg kagylótészta
30 dkg mirelit zöldség (én wok zöldséget használtam)
20dkg olajbogyó
só
bors
reszelt sajt
Recept:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, és futtassuk meg az olívaolajon.
Adjuk hozzá a paradicosmpürét, a paradicsomkonzervet, az alaplevet (lehet leveskockából főzött leves is), és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a zöldségeket, az olajbogyót, az áttört fokhagymát. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztafőzéshez tegyünk fel kb 4 liter vizet, melybe szórjunk két teáskanálnyi sót. Ha már lobogva forr, beletehetjük a tésztát. Ilyenkor azonnal jól meg kell keverni, különben a tészta összeragad. Közepes tűzön főzzük a tészta gyártója által ajánlott főzési ideig. Kis idővel a főzési idő lejárta előtt kóstoljuk meg a tésztát. A tészta akkor készült el, ha kívülről már nem érezzük ragadósnak, de a belseje még nem teljesen puha. Ha éppen roppan, máris elkészült az “al dente” tészta.
A kifőtt tésztára halmozzuk a zöldséges paradicsomragut és megszórjuk reszelt sajttal.