Hozzávalók:
személyenként:
15 dkg csirkemell vagy -comb
10 dkg vegyes zöldség
olaj
balzsamecet
szójaszósz
só
1 dl rizs
2 dl víz
Recept:
Egészséges, hipp-hopp összeállítható ebéd.
A csirkét mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Futtassuk meg olajban, majd fedő alatt, kislángon pároljuk puhára.
Ha megpuhult, adjuk hozzá a (mirelit) vegyes zöldséget és pirítsuk össze. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá balzsamecetet, szójaszószt ízlés szerint.
A zöldséget szintén párolhatjuk ízlés szerint, van aki puhábban szereti.
Közben elkészítjük a rizst. Forró olajon fehéredésig pirítjuk a megmosott, lecsöpögtetett rizst, sót. Hozzáadunk 2-szer annyi, jelen esetben 2 dl vizet és kislángon fedő alatt 10 percig pároljuk. Ha letelt, jól bebugyoláljuk a lábost (fedőt nem vesszük le) és kihűlésig hagyjuk magára.
A riszt tányérra szedjük, hozzáadjuk a húsos ragut és tálaljuk.