Hozzávalók:
Egy személyre:
15 dkg csirkemellfilé
10 dkg fagyasztott wok zöldség
egy csésze rizs
olaj
worchester szósz
szójaszósz
balzsamecet
só
currypor
Recept:
Férjem kedvenc étele, ahogy itthon hívjuk, A RÍZS. Hosszú í-vel, szigorúan.
Ehhez a csirkemellet mossuk meg, vágjuk csíkokra.
Olajon pirítsuk meg,sózzuk, majd fedő alatt alacsony lángon pároljuk egy ideig. Levéve a fedőt, újra nagyobb lángon pirítsuk, míg a leve eltűnik.
Ekkor dobjuk hozzá a zöldségeket, és azokkal is futtassuk meg. Öntsük hozzá a párolt rizst, locsoljuk meg néhány evőkanáé balzsamecettel, szójaszósszal, és worchester szósszal, ízlés szerint. Adhatunk hozzá kevés curryport is.
A párolt rizst a következőképpen készítsük: öntsünk kevés olajat egy teflonos lábosba, forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a megmosott, jól lecsepegtetett rizst. Pirítsuk folyamatos kevergetés mellett, míg az összes rizsszem kifehéredik. Öntsük fel a rizs térfogata kétszerese mennyiségű vízzel. Sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt alacsony lángon főzzük 12 percig. Ekkor zárjuk el a gázt. A fedőt egy pillanatra se emeljük fel! Kössük meg jól egy abrosszal, vagy egyéb textíliával, így dunsztoljuk további negyed órát. Csak ezután nézzük meg a „művet”.
Keverjük jól össze a zöldséges hússal, és tálalható!