Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
egy kávéskanál só
A szóráshoz:
magvak
parmezán
Recept:
Roppant egyszerű recept, a végeredmény pedig egy finom, puha leveles sós sütemény. Bor- és sörkorcsolyának is kiváló.
A túrót, vajat, sót és lisztet gyúrjuk össze, és tegyük a tésztát folpackba burkolva a hűtőbe 12 órára.
Másnap lisztezett nyújtódeszkán hajtogassuk. Ehhez nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát.
Gondolatban harmadoljuk a felületet. Egy határozott mozdulattal be kell hajtani az egyik felét a közepére. Egy újabb mozdulattal a másik felét hajtsuk rá az előbb behajtott részre. Így már 3 réteg lesz egymáson. Ezután hajtsuk az egészet félbe.
Pihentetjük majd háromszor ismételjük a pihentetésekkel együtt és végül olyan vastagra nyújtjuk, amekkora rudakat szeretnénk, de kalkuláljuk bele, hogy dagadni is fognak. én fél cm-es vastagságúra nyújtottam a tésztát. Tetejét megkentem felvert tojással, megszórta magvakkal és parmezánnal.
Pizzavágóval rudakat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat. Előmelegített 190-200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük őket.
Görkorcsolyának is jó?