Tönkölyös bucik recept

  • Tönkölyös bucik recept
  • Tönkölyös bucik recept
  • Tönkölyös bucik recept

Tönkölyös bucik recept  Tönkölyös bucik recept  Tönkölyös bucik recept  

Hozzávalók:

30 dkg kenyérliszt
21 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 ek burg. pehely
1 ek sikér
1,5 tk. só
0,5 dl olaj
kb. 2 dl tej
kb. 1,5 dl víz
csipet cukor
2 dkg élesztő

Recept:

Könnyű, puha belezetű, és – talán – egészségesebb változata a péksüteményeknek, mert a liszt közel egyharmada teljes kiőrlésű tönkölyliszt, ami szerencsére (:)) nem érződik túlzottan a kész kifliken!

Készítsük a kenyérsütőgép üstjébe a langyos tejet és vizet. Ebbe kerüljön a cukor, az élesztő, majd a lisztek, a burgonyapehely, és a sikér. Kezdjük meg a kenyértészta programot. Amikor már kezd összeállni, én akkor adtam hozzá az olajat és a sót.

A kenyértésztánál kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapunk.

Ezután borítsuk lisztezett felületre és vágjuk 8 egyforma darabba. Gömbölyítsük őket, és letakarva hagyjuk 10 percig pihenni.

Egyesével kb. 16 cm×20 cm téglalapot nyújtsunk belőlük, majd hosszában hajtsuk félbe őket, a hajtáson pedig nyújtófával menjünk végig, hogy még szélesebb csíkokat kapjunk. A kész csíkokat tekerjük fel a rövidebb oldalától kezdve, így szép bucikat kapunk.

Sütőpapírral bélelt tepsin kelessszük duplájára őket durván 45-50 perc alatt.

Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Tegyünk a sütő aljába egy vízzel telt tepsit, hogy gőzös sütőközeget kapjunk. A megkelt bagetteket permetezzük le vízzel, és kezdhetjük a sütést.

Kb. 20-25 perc alatt sülnek szép zsemleszínűre.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*