Tojásos nokedli salátával recept

  • Tojásos nokedli salátával recept
  • Tojásos nokedli salátával recept

Tojásos nokedli salátával recept  Tojásos nokedli salátával recept  

Hozzávalók:

Nokedli (4 adag):
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
2 dl tej
1,5 teáskanál só
5 dkg vaj
6-7 tojás a tetejére

Saláta:
1 fej saláta
csipet só
cukor
ételecet

Recept:

Megint egy hipp-hopp tipikus nyári fogás. Egytálételnek tökéletes, de remek kísérője lehet akár egy pörköltnek is.

Épp most ettük meg, teljes kajakómában írom e receptet :)

Először is tegyünk fel egy nagy fazékban 4-5 liter vizet egy evőkanál sóval forralni.

Érdemes a salátával kezdeni, és előre behűteni, hogy érjenek össze az ízei:
A salátát mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le. Tépkedjük apróra egy salátástálba. Jöhet a salátaöntet, melyhez kb. fél liter vízbe tegyünk egy csipet sót, valamint ízlés szerint porcukrot és ecetet. Öntsük rá a salátára, és tálalásig tegyük a hűtőbe.

A galuskához a tojásokat felverjük, hozzáöntjük a vizet, a tejet majd a többi hozzávalót.
Fakanállal dolgozzuk jól össze.
Egy lábosban alacsony lángon olvasszuk meg a vajat.

A nokedlit 2-3 adagban szaggassuk a forrásban lévő vízbe. Amikor feljött a víz felszínére, szűrjük le, és dobjuk a megolvasztott vajra.
Ha az összes nokedli a lábasban van, akkor forrósítsuk át, és a felvert tojásokat több adagban keverjük hozzá.

2-3 percig forgassuk, majd a tűzről levéve körülbelül 10 percig állni hagyjuk, hogy a maradék hőtől a tojás még kissé főhessen..

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*