Hozzávalók:
Kovászhoz:
1 dl tej
10 dkg liszt
2 dkg élesztő
csipet cukor
Tésztához:
kovász
2 dl langyos tej
40 dkg kenyérliszt
2 tk. só
2 ek. tejpor
1 tojássárgája
4 dkg olvasztott vaj
Recept:
Limara remek receptje alapján készült, de kizárólag kenyérsütőben. Nem vettem ki a tésztát, a gép sütötte meg.
Nagyon finom, puha, könnyű belezetű kenyér, végre!
Ez már a sokadik kenyérpróbálkozásom, több recept nem vált be.
Először egy kovászt kell készítenünk, kb 40 perccel azelőtt, mielőtt nekilátnánk a kenyérnek.
Ehhez langyosítsuk meg a tejet a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, majd a liszttel keverjük jól el és 30-40 percig hagyjuk langyos helyen kelni. Akkor jó, ha szépen felemelkedik, teteje megrepedezik.
Ezután a hozzávalókat a gép üstjébe pakoltam szépen, alulra a kovász, rá a liszt, majd a többi anyag.
Alap kenyér programon sütöttem meg.