Hozzávalók:
16 db-hoz:
40 dkg liszt
8 dkg vaj
2 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 kk só
1,5 dkg élesztő
1 kis paradicsomkonzerv
bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
10 dkg sonka
10 dkg sajt
1 tojás a kenéshez
Recept:
Újra bevetettem a kenyérsütőgépet…annak is a dagasztó fubkcióját. Nagyon praktikus ez a szerkezet, mert hipp-hopp össze tudok rittyenteni bármilyen kelt tésztát, vendégvárót, és nem jövök zavarba, ha elfogy a kenyér itthon.
Most is nemes egyszerűséggel beleöntöttem a hozzávalókat (alulra kerül az élesztő a folyadékkal, a tetejére pedig a zsiradék és a só mindig). Kenyértészta programon bedagasztattam, és megkelesztettem a masinával.
Ekkor kivettem, kettéosztottam a tésztát, és két szép nagy kört nyújtottam belőlük.
A paradicosmszószt összekevertem az apróra vágott bazsalikommal és a zúzott fokhagymával. Ezzel megkentem az egyik kört.
Megszórtam az apróra vágott sonkával és a reszelt sajttal. Ráfektettem a másik kör alakú tésztát. Picit lenyomogattam, majd – mint a tortát – cikkekre szeltem. A vastag végétől feltekergettem a kis háromszügeket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
Fél órát még kelesztettem őket, ezalatt előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Végül megkentem a tetejüket felvert tojással és szép pirosra sütöttem a kifliket.