Recept:
Az indexen találtam e keksz receptjét. Sajnos, nem volt itthon, csak egy tábla ét, és egy tábla tejcsoki, így egy kicsit túl édes lett, főként, hogy a krémhez is megszaladt a kezem, amikor a porcukrot adagoltam.
Sebaj, én imádom édesen is! De aki kevéssé, az spórolja ki a krémből a porcukrot :)
A keksz nem ropogós, főleg töltés után. Inkább olyan lágy, olvadós, csokis….FINOM!
Hozzáteszem, én betegesen imádom az édességeket, sokszor „sárkakaót” iszom. Ez annyit jelent, hogy egy bögre aljára szórok jóóóóóó adag nesquicket. Erre zárórétegként kristálycukrot. Felöntöm a meleg tejjel, és gyorsan-gyorsan kikanalazom az olvadó kakaóport :)
Így sajnos a tejet nem színezi meg, hát szórok bele még. A végén már annyira édes a szirup, hogy kaparja a torkom :)
Jaj, de elkanyarodtam, szóval a recept:
A csokit a vajjal olvasszuk meg. A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd elegyítsük az összes hozzávalót. Tegyük hűtőbe, míg előkészülünk a sütéshez: A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
A tésztát zacskóba töltjük, sarkát levágjuk, és így adagolunk halmokata tepsire. Vigyázat, nőnek! Tehát egymástól távol helyezzük őket. én kb 4 cm-es halmokat raktam.
9-10 perc alattt sütjük meg őket. Kihűlés után töltjük meg a krémmel, amihez a krémsajtot a tejszínnel, a cukrokkal és a likőrrel kikeverjük.