Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 tojássárgája
3-4 evőkanál hideg víz
Töltelék:
3 kisebb alma
2 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1-2 teáskanál mézes fűszerkeverék
Krém:
2,5 dl habtejszín
2 kisebb tojás
4 evőkanál cukor
2 zacskó vaníliás cukor
Recept:
Tanuljmegsutni blogjáról szereztem ezt a remek, egyszerű kis receptet. Ropogós tészta, puha, fűszeres alma, és lágy sült vaníliakrém. Semmi extra, de nagyon finom, sajnos itt a számítógép előtt ülve egyre fogy…:D
A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgoztam. Nme szabad „túlmancsolni”, mert akkor nem lesz omlós a végeredmény. Kibéleltem vele egy 24 cm-es piteformát.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, és amíg melegedett, előkészítettem az almákat. Meghámoztam, félbevagdaltam, a magházukat kivágtam, és a dombórú felüket legyezőszerűen bevagdaltam. A tésztára rendeztem őket, és megszórtam a fűszeres cukorral. Tetejükre vajdarabokat morzsoltam.
A sütőben durván 20 percet ült így a süti. A krém hozzávalóit nemes egyszerűséggel keverjük össze, és öntsük az elősült tortára. Dugjuk vissza további 20-25 percre, míg a krém kissé megszilárdul.