Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 dl tej
1,5 dl joghurt
3 dkg élesztő
5 dkg olaj
1 tojás
2 tk só
3 dkg cukor
szezámmag a szóráshoz
tojás a kenéshez
Recept:
Remek kis kelt kifli!!! Könnyű, kissé édeskés, kis vajjal, sonkával isteni! Nézzétek meg, felvágva, milyen szép, aprólukas a belseje is! Hmmmm
Legjobb frissen, de még másnap is meg lehet enni.
A dagasztáshoz a kenyérsütőt használtam megint. Szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk, így jobban kel majd a tészta. Az üstbe pakoljuk bele először a tejet a joghurttal, a cukrot, és az élesztőt. Utána jön a liszt, és erre a többi hozzávaló.
Kenyértészta programon megdagasztattam, kelesztettem a géppel a tésztát.
Lisztezett deszkán 12 kis darabra vágtam, és kifliket formáztam belőlük. Tetejüket lekentem felvert tojással, és szezámmaggal szórtam.
Sütőpapírral bélelt tepsiben hagytam még 20 percet kelni, majd előmelegített, 200 fokos sütőben szép barnára sültek, kb 25 perc alatt.