Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
2-3 szál sárgarépa
1-2 zöldségleves kocka
1 nagy csokor petrezselyem
víz
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
Recept:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd az olajon pirítsuk üvegesre. Az apróra vágott petrezselymet futtassuk meg rajta.
A répát megpucolva vágjuk vékony karikákra, (vagy használjunk bébirépát) és dobjuk a hagymára.
Mossuk és pucoljuk meg a gombafejeket, vágjuk vékony szeletekre, dobjuk a levesalapra. Ezzel is kevergessük néhány percig.
Öntsük fel egy liter vízzel, dobjuk bele a leveskockát, főzzük, addig amíg a répa enyhén megpuhul.
Ekkor a tejfölt és a tejszínt 1-2 merőkanál levessel keverjük össze, hogy megtörténjen a hőkiegyenlítés, és ne fusson össze a tejföl a forró folyadékban.
A levest húzzuk le a tűzről és így adjuk hozzá a tejfölös keveréket. Forraljunk egyet rajta és tálalhatjuk.
Extraként főzhetünk bele szárított gombakeveréket is.