Hozzávalók:
4 személyre:
0,5 kg szikkadt kalács
4 db. tojás
3 dl tej
2 dl tejszín
30 dkg cukor
10 dkg mazsolás
3-4 sárga- vagy őszibarack
fahéj ízlés szerint
vaj a kenéshez
Recept:
Egy megrögzött desszertrajongónak remek második fogás lehet egy kiadós leves után a meleg, édes, puha kalácspuding. (Aki ismer, tudja hogy igazán a leves nem fontos.)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kenjünk ki egy tűzálló tálat vajjal. Tegyük bele a rusztikus darabokra vágott kalácsot. Majd szórjuk meg az apró darabokra szelt barackkal, és puha mazsolával. (A mazsolát érdemes előtte rövid ideig egy kevés vízben felfőzni.)
Egy megfelelő méretű edényben keverjük össze az egész tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot valamint a fahéjat. Érdemes megkóstolni az öntetet felhasználás előtt és utánízesíteni, ha szükségesnek találjuk.
A keverékkel öntsük nyakon a kalácsszeleteket és zsupsz be a sütőbe! Barnulásig süssük desszertünket.
Kihűlte után tudjuk szépen szeletelni és melegítve tálalni a lelkes publikumnak.