Hozzávalók:
250 gramm búzasikér
50 gramm csicseriborsóliszt
30 gramm sörélesztőpehely
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál worchester szósz
125 ml szójaszósz
375 milliliter forróvíz
Legalább egy liter alaplé a főzéshez
Recept:
Ez nem a klasszikus szejtán recept. Nekem azzal sajnos nem sikerült előállítani értékelhető külsejű illetve állagú szejtánt.
A buddhist chef oldalán leltem rá erre a verzióra, ami szerintem tökéletes eredményt hozott.
Aki még nem szakértő a témában: a szejtán, másn éven búzahús egy búzasikérből készülő húspótló.
A hozzávalókat szépen összekeverjük, és egy két percig kézzel dagasztjuk, hogy a sikérszálak kellően rugalmassá tegyék a tésztát.
Amikor szépen összeállt, egy helyes kis vekni formázunk belőle, és folpackba csomagolva a forró alaplébe téve egészen kis lángon, időnként megforgatva, körülbelül egy óra alatt készre főzzük.
Én általában a főzőlevében szoktam hagyni kihűlni.
Ezután szeletelhetjük, apríthatjuk, mint az igazi húst.