Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
50 dkg vaj
16 dkg sajt
14 ek hideg víz
2 ek 10%-os ecet
1 ek só
tetejére reszelt sajt
Recept:
Állandó időhiányban szenvedek, így egy-egy süti összedobása is erőn felüli mutatvány mostanában.
Ez a kis sós nagyon hamar megvan. Egyetlen hátránya, hogy egy napot pihentetni kell a tésztát, de így még ez a kevéske munka is két napra oszlik, szóval főnyeremény :)
A mennyiség kb hat személyre szól.
A megadott hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva egy éjszakán át a hűtőben tároljuk.
Másnap lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Lehet magokkal is hinteni, ekkor a magok előtt kenjük le a tetejét felvert tojással.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.