Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
egy kávéskanál só
0,6 dl langyos tej
2,5 dkg olvasztott vaj
15 dkg natúr krémsajt
A töltelékhez:
3 dkg vaj
20 dkg krémsajt
15 dkg sonka
5-8 dkg reszelt sajt
Recept:
Miért ne lehetne Piszke vaníliás-epres csigája sós? – támadt fel a gondolata fejemben, és meg is alkottam ízibe.
A tésztához kenyérsütőgépbe tettem a következőket: a langyos tejet, az élesztőt a lisztet, a sót, az olvasztott vajat és a krémsajtot. Kenyértészta programon megdagasztattam- kelesztettem a tésztát.
A krémhez a krémsajtot kikevertem a vajjal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalappá nyújtottam. Megkentem a vajas krémsajttal, megszórtam az apróra a vágott sonkával és reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaláról feltekertem, és kb. cm-es csigákra vágtam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és még fél órát hagytam kelni őket.
Végül 15-17 perc alatt megsütöttem.