Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg sertéshús
20 dkg apró szemű csiperke
olaj
grill fűszersó
friss bazsalikom és petrezselyem
mártás:
majonéz
ízlés szerint:
mustár
fokagyma
só
bazsalikom
Recept:
Spanyolországi utunk ihlette ezt a fogást. Egy kedves kis étteremben tapaszként rendeltük a húsnyársakat. Isteni, omlós húst falatoztunk aioliba mártogatva, hozzá olívaolajos pirított bagettszeleteket.
Gondoltam, itthon miért ne ehetnénk hasonlót. tarjával készítettem, de más hússal is ki fogom próbálni, mert ez picit rágósabb.
Kész grill fűszerkeveréket használtam, de aki idegenkedik ettől, bátran lehet fűszerekhez nyúlni.
Pácoljuk be egy órára a kockákra vágott húst és a megtisztított, félbevágott gombákat a tasakon levő leírás szerint kevés olajjal.
Forrósítsunk olajat, majd húzzuk hurkapálcikanyársra a gombát és a húst felváltva.
Az olajba fektetve közepes lángon süssük meg a nyársakat.
Közben az aiolihoz a majonézt, a mustárt, sót, nyomott fokhagymát, és apróra vágott bazsalikomlevelet keverjünk össze, és kínáljuk kis tálkában a hús mellé.
A kész nyársakra szórhatunk apróra vágott bazsalikomot, petrezselymet.