Sertésnyárs felturbózott aiolival recept

  • Sertésnyárs felturbózott aiolival recept
  • Sertésnyárs felturbózott aiolival recept
  • Sertésnyárs felturbózott aiolival recept

Sertésnyárs felturbózott aiolival recept  Sertésnyárs felturbózott aiolival recept  Sertésnyárs felturbózott aiolival recept  

Hozzávalók:

4 személyre:
60 dkg sertéshús
20 dkg apró szemű csiperke
olaj
grill fűszersó
friss bazsalikom és petrezselyem

mártás:
majonéz
ízlés szerint:
mustár
fokagyma

bazsalikom

Recept:

Spanyolországi utunk ihlette ezt a fogást. Egy kedves kis étteremben tapaszként rendeltük a húsnyársakat. Isteni, omlós húst falatoztunk aioliba mártogatva, hozzá olívaolajos pirított bagettszeleteket.

Gondoltam, itthon miért ne ehetnénk hasonlót. tarjával készítettem, de más hússal is ki fogom próbálni, mert ez picit rágósabb.

Kész grill fűszerkeveréket használtam, de aki idegenkedik ettől, bátran lehet fűszerekhez nyúlni.

Pácoljuk be egy órára a kockákra vágott húst és a megtisztított, félbevágott gombákat a tasakon levő leírás szerint kevés olajjal.

Forrósítsunk olajat, majd húzzuk hurkapálcikanyársra a gombát és a húst felváltva.

Az olajba fektetve  közepes lángon süssük meg a nyársakat.

Közben az aiolihoz a majonézt, a mustárt, sót, nyomott fokhagymát, és apróra vágott bazsalikomlevelet keverjünk össze, és kínáljuk kis tálkában a hús mellé.

A kész nyársakra szórhatunk apróra vágott bazsalikomot, petrezselymet.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*