Padlizsán krémleves recept

  • Padlizsán krémleves recept
  • Padlizsán krémleves recept

Padlizsán krémleves recept  Padlizsán krémleves recept  

Hozzávalók:

4 személyre:
2 nagy padlizsán
1 l húsleves
3-4 gerezd fokhagyma
bors
2 evőkanál keményítő
3-4 dl tejszín

Recept:

A padlizsán vagy tojásgyümölcs egy Indiából származó egynyári zöldségféle. A, C vitamint és ásványi sókat tartalmaz. Csak a kemény, fényes felületű zöldséget vásároljuk meg, a két végét érdemes levágni, mert kesernyés lehet.

A padlizsánt hámozzuk meg és vágjuk kockákra, majd kevés olajon futtassuk meg, és állandóan kevergetve pirítsuk üvegesre közepes hőfokon. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát, borsot, majd öntsük fel egy liter húslevesalappal. Fedő alatt alacsony lángon főzzük puhára.

Ha megpuhult, a keményítőt oldjuk fel egy kevés vízben és adjuk a  leveshez, és botmixerrel pürésítsük. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Pirított kenyérdarabkákkal, levesgyönggyel kínálhatjuk, de finom bele némi reszelt füstölsajt is.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*