Rakott burgonya pitetésztában recept

  • Rakott burgonya pitetésztában recept
  • Rakott burgonya pitetésztában recept

Rakott burgonya pitetésztában recept  Rakott burgonya pitetésztában recept  

Hozzávalók:

Tésztához:
7 dkg hideg vaj
13 dkg liszt
1 tk só
3 ek reszelt parmezán
2 közepes burgonya
2 tojás
3 szál virsli

Öntethez:
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 tojássárgája

5 dkg reszelt sajt

Recept:

Strawberrynél találtam a receptet, rögvest felcsigázta fantáziám.

Érdekes elgondolásnak találtam pitetésztában tálalni a „pórias” rakott krumplit. Én a kolbászt – szentségtörő módon – kihagytam, mert nem kedvelem, inkább virslipárti vagyok, kövezzetek meg nyugodtan.

A tészta hozzávalóiból lisztezett deszkán omlós tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés tejföllel segíthetjük munkánkat. Csomagoljuk  fóliába és tegyük a hűtőbe.

A burgonyát héjastul megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, a virslit felkarikázzuk.

A tésztát -ismét lisztezett deszkán –  kör alakra kinyújtjuk és kibéleljük vele a pitetálat.  A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk bele és szárazbabot nehezéknek, majd  170 fokon 15 percig elősütjük. Erre azért van szükség, hogy a tál pereméről a tészta ne tudjon lejönni.

A burgonyát tisztítjuk és karikára vágjuk, a főtt tojást úgyszintén.

Az „öntet” hozzávalóit alaposan kikeverjük.

Az elősütött tésztán elrendezgetjük a burgonyát, a virslit és a tojáskarikákat, majd ráöntjük a tejfölös mártást, egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal és kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*