Hozzávalók:
Tésztához:
7 dkg hideg vaj
13 dkg liszt
1 tk só
3 ek reszelt parmezán
2 közepes burgonya
2 tojás
3 szál virsli
Öntethez:
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 tojássárgája
só
5 dkg reszelt sajt
Recept:
Strawberrynél találtam a receptet, rögvest felcsigázta fantáziám.
Érdekes elgondolásnak találtam pitetésztában tálalni a „pórias” rakott krumplit. Én a kolbászt – szentségtörő módon – kihagytam, mert nem kedvelem, inkább virslipárti vagyok, kövezzetek meg nyugodtan.
A tészta hozzávalóiból lisztezett deszkán omlós tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés tejföllel segíthetjük munkánkat. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe.
A burgonyát héjastul megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, a virslit felkarikázzuk.
A tésztát -ismét lisztezett deszkán – kör alakra kinyújtjuk és kibéleljük vele a pitetálat. A tésztát villával sűrűn megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk bele és szárazbabot nehezéknek, majd 170 fokon 15 percig elősütjük. Erre azért van szükség, hogy a tál pereméről a tészta ne tudjon lejönni.
A burgonyát tisztítjuk és karikára vágjuk, a főtt tojást úgyszintén.
Az „öntet” hozzávalóit alaposan kikeverjük.
Az elősütött tésztán elrendezgetjük a burgonyát, a virslit és a tojáskarikákat, majd ráöntjük a tejfölös mártást, egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal és kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.