Hozzávalók:
12 dkg méz
10 dkg margarin
15 dkg cukor
2 egész tojás
Fél tk. szódabikarbóna
Fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
0.5 kg liszt
Baracklekvár
Magok és aszalt gyümölcsök vegyesen a szóráshoz
2-3 evőkanál méz a csorgatáshoz
Recept:
Ez egy nagyon finom, szépen szeletelhető, gazdag, magos mézeskalács recept.
Elkészítéséhez egy lábosban közepes hőfokon olvasszuk össze a mézet a margarinnal és a cukorral.
Keverjük bele alaposan a szódabikarbónát és a fűszert, illetve, ha egy kissé lehűlt, a tojásokkal is kavarjuk ki. Adjuk hozzá a lisztet dolgozzuk össze, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, fóliába csomagolva.
Másnap nyújtsuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt, 20×25cm-es tepsibe.
Előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 10 percig.
Ekkor kenjük meg gazdagon házi baracklekvárral és szórjuk meg a magokkal illetve aszalt gyümölcsökkel.
A csurgatáshoz szánt mézet egy picit olvasszuk meg, hogy könnyebben folyjon, és finoman csorgassuk meg a magok tetejét.
Tegyük vissza a sütőbe további 20 percre.
Kihűlés után szeletelhető.