Hozzávalók:
2-3 személyre:
1 zacskó grízpuding
3-5 evőkanál cukor
5 dl tej
egy marék mazsola
1 zacskó vaníliás cukor
babapiskóta
A mártogatáshoz:
0,5 dl rum
1,5 dl tej
Recept:
Szégyenletesen egyszerű desszert, de egy fáradt nap után édes pillanatot hoz. Néha kell egy „zacskóból főzős” nap is :)
Főzzük meg a pudingot a zacskón található utasítás szerint hozzáadva a vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát is, így az finom puhára fő.
Várjuk meg, míg kissé lehűl.
Egy alkalmas formát béleltem ki folpackkal. A piskótát a forma méretére vagdaljuk, majd megfürdetjük rumos tejben, annyira, hogy ne szívja magát teljesen tele, mert akkor mállani fog.
Rakjuk formába rétegezve a mazsolás pudingot és a piskótát, majd hűtsük be. Tejszínhabbal tálaljuk.