Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept

  • Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept
  • Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept
  • Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept

Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept  Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept  Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini recept  

Hozzávalók:

250 g liszt
125 g cukor
75 g olvasztott vaj
2 kis tojás
egy citrom reszelt héja
2 g sütőpor
kb 100 g paradió, mandula, aszalt áfonya, fehér csokikocka vegyesen
1 tojás a kenéshez

Recept:

A cantuccini egy olasz eredetű kétszer átsütött, kemény, ropogós, mártogatni való mennyei mandulás keksz! Érdemes kipróbálni!

Ez a keksz minden háznál máshogy készül. Van, aki az eredeti recepthez mézet ad, van csokis-diós, narancsos-fügés, mandulás-fügés, csokis-narancsos, ánizsos, áfonyás, mazsolás változat, stb.  Sőt, sós változatokkal is találkozhatunk.

Elkészítése elég egyszerű, én simán nekiálltam este munka után, nem telt sok időbe!

Egy nagy tálban gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásokat.

Kis adagonként adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a legvégén a magvakat.

Az egészet addig gyúrjuk(kb 3-4 perc), amíg egy lágy, de nem ragadós tésztát kapunk.

Két részre osztjuk, és két hosszú rudat formázunk belőlük.

Az így kapott rudakat egymás mellé helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlemezre,  tetejüket megkenjük a felvert tojással, és  előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük, amíg aranybarna lesz a tészta teteje.

Ekkor kivesszük , pár percet várunk, hogy hűljön, majd a rudakat egyenként átlósan vágva kb 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a szeleteket egymás mellé fektetve visszahelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe és még kb. 10-15 percig 180 fokon szárítjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*