Hozzávalók:
20 dkg finomra darált tökmag
5 dkg finomra darált napraforgómag
2 evőkanál chiamag
maréknyi aszalt áfonya
20 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg hideg vaj
2 tojássárgája
1 vaníliarúd kikapart belseje
csipet só
Recept:
A magok netovábbja! Magosan a legjobb :D
Ha isteni, omlós, édes, szuperegészséges kekszet keresel, ne szörfölj tovább, megtaláltad!
Késes robotgépben a legjobb elkészíteni, tényleg szupergyorsan megvan, a legmarcerásabb rész a golyók formázása az egész műveleben. Elvetemültebb napjaimon este bekeverem a tésztát, reggel hipphopp megformázom, és megsütöm indulás előtt (ez hajnali fél hat tájban zajlik), hogy a munkahelyemen déleőtt egészséges tízórait ehessünk.
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a vajjal, tojássárgájákkal összedolgozom. Formázás előtt jó kicsit behűteni, de enélkül is sütöttem már.
A tésztából diónyi golyókat formázok, sütőpapírra helyezem őket és tenyérrel vagy mintás eszközzel laposra nyomom őket. Előmelegített 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a kekszek széle aranybarnák lesznek.