Hozzávalók:
Kb 36 db-hoz:
20 dkg liszt (fele rétes, fele finomlisztet használtam)
12 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 kávéskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojássárgája
Hab:
2 db tojásfehérje
15 dkg cukor
opcionális: késhegynyi prios wilton ételfesték
Töltelék:
5 ek lekvár (nekem málna)
Recept:
Hát ez….tényleg non plus ultra!
Igazán nem vagyok oda a lekváros dolgokért, de ezt a finom kis puhaságot nagy elánnal pakoltam a számba!
Az elkészítése sem nagy ördöngösség, és nagyon látványos, ízletes kis süti!
A szobahőmérsékletű margarint a cukrokkal habverő segítségével kihabosítottam. Bele került a sárgája, a liszt, a só. Habverővel pörgettem még picit, míg morzsássá vált, majd hideg kézzel gyors mozdulatokkal tésztát gömbölyítettem belőle.
Bedobtam a hűtőbe, míg elkészült a hab, de a további hűtés csak jót tesz neki.
A habhoz a fehérjét kemény habbá vertem. Apránként beledolgoztam a cukrot és a festéket. Sűrűn folyó krémet kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A habot zacskóba töltjük, sarkát kivágjuk és minden korongra ültetünk egy adag habot. 170 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után lekvárral tapasztunk össze kettőt.