Hozzávalók:
3 evőkanál cukor
4 evőkanál 10%-os ecet
fél liter víz
csipet só
1 kg cékla
1 teáskanál köménymag
Recept:
Első saját, a kis kertünkben termett céklából készítettem ezt a kis egyszerű céklasalátát, ami isteni volt a paprikáscsirke mellé.
A leszedett céklát megmostam, és héjastól feltettem főzni. Annyira kell megfőzni, hogy a beleszúrt villa nehezen tudja átszúrni a gumót. Ekkor hidegvízbe tesszük, hogy lehűljenek.
Amikor langyosra hűltek, könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.
Vékonyra felkarikázzuk, majd az elkészített lébe helyezzük őket. Utóbbihoz szimplán összekeverjük a hozzávalókat.
Jó, ha áll egy ideig a lében, de mi már egy óra után fogyasztottuk, és nagyon finom volt.