Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszer
Fél csomag sütőpor
14 dkg liszt
Csipet só
Krém:
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
3-5 dkg méz
két csomag Dr Oetker bourbon vaníliás cukor
Recept:
Igazi könnyed karácsonyi desszert. A krém nem túl édes nagyon finom habos, légies ami ellensúlyozza a tészta fűszerességét.
A piskótaroládhoz melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki egy 30 × 30 cm -es sütőlapot sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel habbá és adjuk hozzá a cukor felét. Ezzel még néhány másodpercig keverjük tovább. A tojássárgáját a cukor másik felével verjük fehéredésig, majd keverjük hozzá a sütőporral és fűszerrel elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjét, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Simítsuk egyenletesen a sütőpapírra, és süssük körülbelül nyolc-tíz perc alatt készre. Mielőtt kihűlne, még melegen tekerjük fel.
A krémhez az összes hozzávalót keverjük habverővel kemény habbá, majd töltsük meg, és vonjuk be vele a roládot.
Karamellizált dióval és habcsókkal díszítettem. A karamellizált dióhoz száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd adjunk hozzá egy-két evőkanál kristálycukrot és finoman karamellizáljuk rá, majd hagyjuk kihűlni.
A habcsókhoz tojásfehérjét keverjünk el a súlyának kétszerese mennyiségű cukorral. Ezt vízgőz felett melegítsük körülbelül 60- 70 fokosra. Levéve a vízgőzről habverővel keverjük kőkemény, fényes habbá. Csillagcsövű nyomózsákba töltve, sütőpapírra nyomjunk halmokat, és előmelegített 90 fokos sütőben szárítsuk 1-2 órán keresztül.