Amaretti keksz recept

  • Amaretti keksz recept
  • Amaretti keksz recept

Amaretti keksz recept  Amaretti keksz recept  

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
35 dkg darált mandula
0,2 dl amaretto likőr
Tetszőlegesen keserű mandula aroma

Recept:

Nagyon szeretem az Aldiban kapható amaretti kekszet. Vágytam arra, hogy itthon én is elkészíthessem.

Több receptet végig lapoztam és végül erre esett a választásom. Küllemre nem olyan mint a bolti, a teteje nem repedezett meg és inkább egy macaronra emlékeztet. Az íze viszont hasonló és jó ropogós is.

Az elkészítése pedig nem igényel nagy szaktudást, sem rengeteg időt, így érdemes nekifogni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a cukrot, és azzal is verjük egy ideig. Utána már kézi erővel forgassuk hozzá a darált mandulát, és a likőrt, hogy ne törjön össze teljesen a hab.

Nyomózsákba téve kis diónyi halmokat nyomjunk sütőpapíros vagy teflonlapos tepsire, és előmelegített 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*