Hozzávalók:
4 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
35 dkg darált mandula
0,2 dl amaretto likőr
Tetszőlegesen keserű mandula aroma
Recept:
Nagyon szeretem az Aldiban kapható amaretti kekszet. Vágytam arra, hogy itthon én is elkészíthessem.
Több receptet végig lapoztam és végül erre esett a választásom. Küllemre nem olyan mint a bolti, a teteje nem repedezett meg és inkább egy macaronra emlékeztet. Az íze viszont hasonló és jó ropogós is.
Az elkészítése pedig nem igényel nagy szaktudást, sem rengeteg időt, így érdemes nekifogni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a cukrot, és azzal is verjük egy ideig. Utána már kézi erővel forgassuk hozzá a darált mandulát, és a likőrt, hogy ne törjön össze teljesen a hab.
Nyomózsákba téve kis diónyi halmokat nyomjunk sütőpapíros vagy teflonlapos tepsire, és előmelegített 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.