Hozzávalók:
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
Fél kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
3 evőkanál olvasztott zsír
4 evőkanál tej
1 felvert egész tojás
Töltelékhez:
25 dkg margarin
fél liter l tej
20 dkg cukor
10 dkg búzadara
2 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
20 dkg lekvár (barack, de málnával is finom)
2 tábla étcsoki
kevés olaj
Recept:
A tésztához valókból tejjel félkemény, rugalmas tésztát gyúrunk, majd négyfelé osztjuk.
A négy cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk (33*33-as lapokat kaptam). Gáztepsiben, sütőpapíron sütöttem 200 fokon, kb 6-7 perc alatt, amíg színt kaptak. Sütőpapírostól halmoztam egymásra a lapokat és hagytam hűlni.
A grízt felöntöttem a tejjel és megfőztem. Langyosan hozzáadtam a cukrot, a vaníliát, a tojássárgáját és a margarint és jól kihabosítottam.
Az első tésztalapra kentem a töltelék felét. Ráhelyeztem a következő lapot, erre került a másik fél adag töltelék. Erre a harmadik lapot tettem, amit lekvárral kentem meg.
A negyedik lapot ráhelyezve bevontam csokimázzal. Ehhez az étcsokit kevés olajjal mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztottam.