Hozzávalók:
2 tojás
3 nagy evőkanál méz
őrölt fahéj
0,5-1 dl tej
20 dkg liszt
1 nagy evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 zacskó sütőpor
„Ízfokozók”:
narancshéj
citromhéj
csokival vont mazsola
kandírozott gyümölcs dió
csokoládé
Recept:
Kinga receptje alapján, azt felturbózva készült a kuglóf, bár a recept még kísérleti fázisban van.
Az első észrevételem, hogy dupla ekkora mennyiséget kellene készíteni, mert isteni.
A hozzávalókat gyorsan kikeverem robotgéppel. Sűrű masszát kapunk.
Az ízfokozókat természetesen lehet variálni, ki-ki ízlése szerint adhatja a tésztához. Vajazott, lisztezett kuglófformában 180 fokon süssük, míg a beleszúrt villára már nem ragad.
Porcukorral hintve tálaljuk.