Meyer citromcurd (citromkrém) recept

  • Meyer citromcurd (citromkrém) recept
  • Meyer citromcurd (citromkrém) recept

Meyer citromcurd (citromkrém) recept  Meyer citromcurd (citromkrém) recept  

Hozzávalók:

4 db M-s vagy 3 db L -es tojás
10 dkg cukor
egy vanília kikapart rúdja vagy egy zacskó vaníliás cukor
150 ml meyer citromlé
10 dkg vaj

Recept:

Annyian áradoztak már gasztroblogjukban a meyer citromról, hogy lassan a könyökömön jön ki. Tegnap vásárolni voltunk , és a citromok között megpillantottam ezt a fajtát. A héja vékonyabb, mint közönséges fajtársáé, az illata fűszeresebb , íze pedig édeskésebb, és nem annyira fanyar mint a hagyományos citromé.

A nevét Frank Nicholas Meyerről kapta, aki az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma megbízásából 1905-ben Ázsiába utazott, hogy új növényfajokat keressen és telepítsen be az Egyesült Államokba. Összesen 2500 növényfajt gyűjtött össze és honosított meg – ezek között volt az ő tiszteletére elnevezett citromfajta is.

Egy szó, mint száz, vettem belőle jónéhányat.

És elhatároztam, hogy én is csinálok citromkrémet, többek között azért is, mert a ház joghurthoz már igencsak untuk a lekvárt. Gondoltam, egy kis citromcurddal csak jobb lehet!

Elkészítése nagyon egyszerű. Egy lábasban forraljuk vizet. Keresünk egy olyan edényt, amit a lábas tetejére tudunk tenni anélkül, hogy az alja beleérne a vízbe. Az edénybe mérjük a tojásokat, a citromlevet , a cukrot, a vaniliáscukrot. Kézi habverővel kevergetve a gőz fölött szépen besűrítjük. Vigyázni kell, ne hevítsük túl, mert a tojás kicsapódhat. Amint elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről, és beledobáljuk a kis kockára vágott vajat, majd tovább keverjük, amíg el nem olvadnak a vajdarabkák. Csinos üvegbe töltjük, és behűtjük. 7-10 napig áll el.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*